10 лесни начина за почистване на остатъците от хартиено тиксо

Хартиеното тиксо е чудесен начин за опаковане и изпращане на предмети, но може да остави неприятни следи. За щастие, тези остатъци могат да бъдат отстранени с помощта на подходящи инструменти и малко мазнина на лактите. Ето 10 метода за почистване на остатъци от хартиено тиксо от различни повърхности.

1.Алкохол за търкане

Спиртът за разтриване е чудесен начин за отстраняване на остатъци от хартиено тиксо от стъклени, пластмасови или метални повърхности. За да използвате този метод, просто напоете мека кърпа със спирт за търкане и внимателно разтрийте засегнатата област, докато остатъците се отстранят. Може да се наложи да повторите този процес няколко пъти, преди да изчезнат всички остатъци.

2.Ацетонов препарат за отстраняване на лак за нокти

Ацетоновият лакочистител за нокти може да се използва и за отстраняване на остатъци от хартиена лента от стъклени или пластмасови повърхности. За целта просто нанесете малко ацетонов лакочистител върху мека кърпа и след това внимателно разтрийте засегнатата област, докато отстраните всички остатъци. Не забравяйте да носите ръкавици, когато използвате този метод, тъй като ацетонът може да бъде агресивен към кожата.

3.Смазка в спрей WD-40

Смазочният спрей WD-40 е друг чудесен вариант за отстраняване на остатъци от хартиена лента от метални повърхности. Просто напръскайте малко WD-40 върху засегнатия участък и след това използвайте мека кърпа, за да избършете всички останали остатъци. Това би трябвало да свърши работа!

4.Сешоар

Използването на сешоар е лесен начин за отстраняване на остатъци от хартиено тиксо от повърхности от плат или тапети, без да ги повредите. Просто включете сешоара на ниска температура и го насочете към засегнатата област, докато всички остатъци от лепилото се разтопят. Толкова е просто!

5.Зехтин

Зехтинът е друг чудесен вариант за премахване на остатъци от хартиено тиксо от повърхности на тъкани или тапети, тъй като не ги уврежда по никакъв начин. Просто нанесете малко зехтин върху мека кърпа и след това внимателно разтрийте засегнатата област, докато цялото лепило бъде отстранено. Това би трябвало да свърши работа!

6.Запалителна течност

Запалителната течност е ефективен начин за отстраняване на остатъци от хартиено тиксо от дървени повърхности, без да ги уврежда по какъвто и да е начин. Просто нанесете малко запалителна течност върху мека кърпа и след това внимателно разтрийте засегнатата област, докато премахнете цялото лепило. Задължително носете ръкавици, когато използвате този метод, тъй като течността за запалки може да бъде агресивна към кожата ви.

7.Оцет

Оцетът е друг чудесен вариант за премахване на остатъци от хартиено тиксо от дървени повърхности, без да ги уврежда по какъвто и да е начин. Просто смесете оцет с топла вода в равни количества и го изсипете в бутилка с пулверизатор, след което го напръскайте върху засегнатите участъци и оставете да подейства 2-3 минути, преди да избършете с влажна кърпа или гъба.

8.Цитрусови почистващи препарати

Цитрусовите почистващи препарати са ефективен начин за отстраняване на остатъците от хартиено тиксо от повечето твърди повърхности, без да ги увреждат по какъвто и да е начин. За да използвате този метод, просто нанесете малко цитрусов почистващ препарат върху мека кърпа или гъба и след това внимателно почистете засегнатата област, докато премахнете цялото лепило.

9.Уайт спирт

Уайт спиртът също може да се използва за ефективно отстраняване на остатъци от хартиени ленти от повечето твърди повърхности, без да ги уврежда по какъвто и да е начин. За да използвате този метод, просто нанесете малко уайтспирит върху мека кърпа или гъба и след това внимателно почистете засегнатата област, докато премахнете цялото лепило.

10.Изстъргване

Най-добрият начин за изстъргване на остатъците е да използвате бръснарско ножче или шпакла, като внимавате да не одраскате повърхността отдолу. След като сте отстранили възможно най-много хартиено тиксо, лекият сапун и водата са ефективни за разхлабване на упоритите остатъци от лепило. Винаги не забравяйте да прилагате подобни разтвори на лек слой, като при необходимост избърсвате излишното количество, докато отстраните всички остатъци от хартиена лента.

Като имате предвид тези съвети, няма да имате проблем с почистването на всяка лепкава каша, причинена от любимите ви опаковъчни материали! Успешно почистване!