5 бързи начина за справяне със страшния махмурлук

1.Храната прави борбата

Добър начин да се справите с махмурлука е да заредите тялото си с храна. Опитайте се да хапнете нещо, богато на протеини и сложни въглехидрати, за да получите необходимия енергиен заряд, за да издържите деня. Яденето преди лягане може и да ви се е струвало добра идея в момента, но повярвайте ни – най-добре е да не си лягате на празен (или пълен!) стомах след пиене.

2. Пийте много вода

Едно от най-важните неща, които можете да направите, когато се справяте с махмурлука, е да останете хидратирани! Пиенето на много вода може да ви помогне да изхвърлите токсините, които може да са се задържали в тялото ви, и да възстановите загубените през нощта течности. Бонус точки, ако добавите малко електролити или дори смесите със сок за допълнителен вкус и витамини!

3. Вземете душ

Горещият душ може да е точно това, от което се нуждаете, за да се почувствате по-добре след нощта, прекарана в пиене. Той не само ще ви помогне да се събудите, но и ще отпусне напрегнатите от танците през цялата нощ мускули. Така че завъртете крана, оставете топлата вода да отмие всички следи от неприятния махмурлук и се пригответе за предстоящия ден!

4. Разходете се

Движението наистина може да направи чудеса, когато се справяте с махмурлука! Бързата разходка или лекият джогинг ще раздвижат кръвта ви и ще ви помогнат да прочистите главата си, като същевременно ще си осигурите така необходимото движение, след като цял ден сте седели вкъщи и сте гледали сериали от Netflix (няма да казваме!). Освен това, ако подишате чист въздух и поемете естествена слънчева светлина, ще се почувствате отново страхотно!

5.Починете си

Не на последно място, винаги е важно да се уверите, че сте си починали достатъчно, след като сте пили твърде много алкохол – особено ако планирате скоро да го направите отново! Въпреки че това може да изглежда нелогично, достатъчното количество сън помага за намаляване на възпаленията в организма, причинени от консумацията на алкохол, и дава на органите ви време да си починат и да се възстановят, за да могат отново да функционират правилно. Така че се опитайте да не оставате твърде дълго до късно, за да гледате сериали в Netflix – сънят е от ключово значение тук!

В крайна сметка справянето с ужасния махмурлук не е задължително да бъде толкова болезнено, колкото често си мислим – особено когато има начини да се справим с него бързо и ефективно, без да прибягваме до драстични мерки, като например да се наливаме със студена бира или да изпиваме бутилки аспирин (които всъщност са много вредни за вас). Така че следващия път, когато се сблъскате с едно от тези досадни сутрешни неразположения, запомнете тези 5 съвета, за да се възстановите бързо, без да се налага да прекарвате твърде много време в престой заради тежкото парти предишната вечер! По-късно ще ни благодарите.