Грим за незабравим Свети Валентин – 4 оригинални идеи

Независимо дали празнувате първия си Свети Валентин или петдесетия, винаги е важно да изглеждате и да се чувствате най-добре за големия ден. За да сте сигурни, че ще изглеждате ослепително в празничната вечер, ето 4 идеи за грим, които ще подчертаят естествената ви красота.

Класическите червени устни

Без значение каква визия ще изберете, класическите червени устни със сигурност ще ви обърнат внимание. Изберете червило с кремообразна текстура, което няма да изсуши устните ви, и не забравяйте да ги очертаете със също толкова ярък молив. Тази класическа комбинация излъчва изтънченост и елегантност, която може да се използва в зависимост от случая. За да направите визията още по-специална, добавете гланц за допълнителен блясък!

Опушено око

Ако искате да се развихрите в Деня на влюбените, опитайте с опушено око с блестящи цветове като бронз или сребро. Започнете с нанасяне на фон дьо тен и коректор, след което използвайте грунд за сенки, за да запечатате цвета. Смесете нюанси на светлокафяво и сиво в сгъвката на клепача, а след това добавете няколко по-тъмни цвята близо до миглите. Завършете, като очертаете очите с черна очна линия и нанесете няколко слоя спирала за повече драматизъм!

Блестящ клепач

За тези, които искат нещо по-нежно, но все пак привличащо вниманието, опитайте да добавите блестящи сенки върху клепачите си. Започнете с нанасяне на неутрален нюанс по целия клепач и добавете малко бронзант във външния ъгъл на очите, за да им придадете дълбочина. След това нанесете блестящи сенки за очи с ъглова четка или гъбичка – използвайте колкото искате блясък! Завършете с течна очна линия и спирала.

Естествен вид

Понякога по-малкото е повече, когато става въпрос за грим – ако не искате нищо прекалено драматично, заложете на нещо семпло и естествено! Започнете с фон дьо тен без масла или оцветен овлажнител, за да премахнете всички петна или обезцветявания по кожата си. Добавете достатъчно количество руж по бузите, за да придадете цвят, без да изглеждате пресилено. Накрая леко попълнете веждите с молив за вежди или пудра, за да оформите хубаво лицето, преди да завършите с малко балсам за устни или гланц за допълнителна хидратация!

Без значение какъв вид грим ще изберете за Свети Валентин, важно е да намерите такъв, който да ви кара да се чувствате красиви и уверени от главата до петите! Използвайте тези идеи като вдъхновение, но не се страхувайте да експериментирате с различни цветове и текстури, докато не измислите нещо, което да е наистина уникално – и специално – за този романтичен празник!