Как да отпушите канализацията с оцет в 3 прости стъпки

Запушената канализация може да бъде много неприятна. Задържането на вода може да причини големи щети, да не говорим за неприятния фактор на стоящата вода в мивката или ваната. Ако имате проблем със запушен отводнителен канал, не се отчайвайте! Има просто и ефективно решение, което вероятно вече имате в кухнята си. Оцетът може да помогне за изчистването на космите и сапунените мърсотии, които вероятно са причина за запушването.

Ето как да го направите:

  1. Сварете тенджера с вода. Изсипете врялата вода в канализацията, за да помогнете за разхлабване на запушването.
  2. Създайте разтвор от оцет. Смесете една чаша оцет с една чаша гореща вода. Изсипете тази смес в канализацията и я оставете да престои в продължение на 15 минути. След това пуснете гореща вода в канала, за да изплакнете останалия оцет.
  3. Повтаряйте при необходимост. Ако запушването е упорито, може да се наложи да повторите стъпки 1 и 2 няколко пъти, преди то да се отстрани окончателно. Но ако следвате тези прости стъпки, би трябвало да успеете да отпушите канала бързо и лесно… без да викате водопроводчик!

Рискове на ползването на оцет за отпушване

Отпушването на канализацията с оцет е популярен метод за почистване на канализацията, но не е лишен от рискове. Врящата вода може да повреди тръбите, а оцетът е оцетна киселина, която може да разяде материала на тръбите. Освен това, ако оцетът не разтвори напълно запушването, то може да се втвърди и да стане още по-трудно за отстраняване. Поради тези причини е важно да се внимава, когато се варят заедно вода и оцет.

Но не е необходимо да се обаждате на водопроводчик всеки път, когато това се случи. Можете да отпушите канализацията си по естествен начин само с малко вряла вода и оцет. Просто следвайте тези три лесни стъпки и няма да има нужда да се притеснявате за възможните рискове.