Кога се прави почистване на лицето – сутрин или вечер

Почистването на лицето е важна част от всяка рутинна грижа за кожата. Всеки иска кожата му да изглежда по най-добрия начин, затова е важно да знаете кога е най-доброто време за почистване на лицето. В края на краищата никой не иска да измие лицето си в неподходящо време и да отмени цялата си добра работа. Затова нека да проучим кога е подходящото време за почистване на лицето!

Сутрешното почистване

Може би ще ви изненадаме, но сутринта всъщност е най-доброто време за почистване на лицето! Сутрин трябва да използвате по-меко почистващо средство, отколкото вечер, тъй като то не трябва да извършва толкова тежка работа. Лекият почистващ препарат ще премахне всички мазнини и пот, които са се натрупали по лицето ви през нощта, без да уврежда или премахва естествената бариера на кожата. Той също така ще ви помогне да премахнете всички продукти, които са останали върху лицето ви от рутинната грижа за кожата предишната вечер.

Вечерно почистване

Вечер можете да използвате по-мощно почистващо средство, например ексфолиращ скраб или маска от глина. Това ще ви помогне да премахнете замърсяванията, като мръсотия и грим, които са се натрупали през деня, и ще позволи на кожата ви да диша по-лесно, докато спите. Ако носите грим през деня, уверете се, че първо използвате нежен почистващ продукт на маслена основа, преди да използвате друг продукт, който предпочитате. Това ще ви помогне да се уверите, че целият грим е отстранен, преди да започнете да третирате кожата си с нещо друго.

Честота на почистването

Почистването на лицето трябва да се извършва всеки ден, за да поддържате кожата здрава и свежа. Не е задължително да почиствате два пъти дневно – веднъж сутрин и веднъж вечер, но ако смятате, че е необходимо, действайте! Само не забравяйте да не прекалявате с почистването; прекаленото почистване може да доведе до премахване на естествените масла и кожата ви да се почувства суха и раздразнена.

Правилното почистване на лицето е от ключово значение, ако искате здрава и сияйна кожа! Важно е да знаете кога е подходящото време за почистване на лицето; това зависи от това дали е сутрин или вечер и какъв тип почистващо средство е най-подходящо за конкретния тип кожа (напр. мазна или суха). Не забравяйте също така да не прекалявате с почистването; веднъж дневно би трябвало да е достатъчно за повечето хора, освен ако не е указано друго от вашия дерматолог или специалист по грижа за кожата! Като имате предвид тези съвети, ще сте на път да постигнете красива и сияйна кожа!