Кога се празнува Коледа по света

Коледа е време за семейство, приятели и празнуване. Но знаете ли, че не всички празнуват Коледа на 25 декември? Всъщност, в зависимост от това в коя част на света се намирате, Коледа може да се празнува по различно време през декември! Прочетете нататък, за да научите повече за това кога и как различните държави празнуват Коледа

Коледа в Мексико

Коледа в Мексико е празничен и религиозен празник. Традиционната сцена на Рождество Христово е много популярна, а хората често ходят на среднощна меса. Популярно ястие, което се сервира, е тамалес – вид мексиканско ястие, направено от царевично тесто, напълнено с месо или зеленчуци

Коледа във Филипините

Коледа във Филипините е най-дълго празнуваният празник! Сезонът започва още през септември, а кулминацията е на Богоявление, което е известно и като Деня на тримата царе. Много филипинци са католици, така че религията играе голяма роля в начина на празнуване. Обикновено се правят сцени на Рождество Христово и се посещават църковни служби, разменят се подаръци и се празнува със специални празнични ястия като лехон (печено прасенце) и бибинка (вид торта, приготвена от оризово брашно, кокосово мляко и кафява захар)

Коледа в Русия

В Русия православната Коледа се празнува на 7 януари. Това се дължи на факта, че Руската православна църква използва Юлианския календар вместо Григорианския календар, който използва по-голямата част от света. По този начин православните християни празнуват Коледа 13 дни след западните християни. На този ден много хора посещават църковни служби, а след това се наслаждават на празник със семействата си. Сред популярните ястия са кутия (пшеничен пудинг), колива (варено пшенично ястие) и праники (меденки)

Коледа е време за семейството, приятелите, даряването и прекарването на време заедно. Но знаете ли, че не всички празнуват Коледа на 25 декември? Всъщност, в зависимост от това в коя част на света се намирате, Коледа може да се празнува по всяко време от септември до януари! Това само показва, че има много начини за празнуване на този прекрасен празник – без значение кога и къде се намирате по света.