Късметлия! Ето какво да правите на Нова година за късмет през цялата година

На Нова година е идеалното време да започнем на чисто и да си поставим намерения за предстоящата година. Но защо да не се възползваме от някои добри стари суеверия? Ако търсите малко повече късмет през 2023 г., ето нашите пет най-добри препоръки какво да правите на Нова година за късмет през цялата година.

1. Облечете се в нещо червено

Червеното символизира късмет и богатство в много култури, така че защо да не направите първия си ден от новата година късметлийски, като облечете нещо червено? Независимо дали става дума за рокля, риза или шал – просто не забравяйте да облечете нещо, което ще ви донесе много късмет!

2. Яжте грах с черни очи

Смята се, че яденето на грах с черни очи на Нова година носи просперитет през новата година. Тази традиция води началото си от епохата на Гражданската война, когато войниците на Съюза преминават през лагер на Конфедерацията, пълен с грах с черни очи, предназначен за храна на свинете. Войниците на Съюза били толкова благодарни, че ги взели като провизии и отпразнували с тях победата си – така се родила тази вкусна традиция!

3. Вдигайте шум

Когато часовникът удари полунощ на 1 януари, вземете шумозаглушители и клаксони и вдигайте колкото се може повече шум! Смята се, че тази традиция отблъсква злите духове и лошия късмет – идеално, ако искате щастливо начало на 2023 г.!

4. Отворете всички прозорци и врати в полунощ

В навечерието на Нова година отворете всички прозорци и врати в полунощ (или преди това), за да може лошата енергия от 2022 г. да излезе от дома ви и да позволи на положителната енергия да влезе в него през 2023 г.!

5. Пожелания преди лягане

Преди да се приберете за през нощта, отделете малко време, за да помислите какво бихте искали от 2023 г. – здраве на семейството, финансова стабилност, успех в кариерата – каквото и да е, запишете го или го кажете на глас преди лягане, за да можете да започнете да работите за постигането на тези цели веднага!

С тези пет съвета за това какво да правите в новогодишния ден ще имате много късмет през 2023 г. – независимо от това къде ще ви отведе животът през тази година! Така че облечете нещо червено, хапнете вкусен грах с черни очи, вдигнете шум (безопасно!), отворете прозорците и вратите си в полунощ, а след това си пожелайте нещо преди лягане… и кой знае какви страхотни неща ще ви сполетят тази година? Пожелавам на всички една много щастлива 2023 г., изпълнена с много здраве и благоденствие!

Честита Нова година!