Лесна рецепта за коледен сладкиш от кухнята на баба

Всяка година семействата по света се събират около трапезата, за да се насладят на традиционния коледен сладкиш. Този изпитан десерт се предава от поколение на поколение и всяко семейство има своя специална рецепта. Днес ще разгледаме една от тези рецепти, които са се предавали през годините: лесна рецепта за коледен сладкиш от кухнята на баба.

Тази класическа рецепта изисква само няколко прости съставки, които вероятно вече имате в килера си:

  • брашно
  • захар
  • яйца
  • масло
  • мляко

За да започнете, загрейте фурната си на 177°C. В голяма купа смесете всички сухи съставки – 2 чаши универсално брашно, 1 чаша кристална захар и 2 чаени лъжички бакпулвер – докато се смесят напълно. В друга купа или миксер сметаната се разбива с 4 супени лъжици масло и 1/2 чаша мляко, докато стане лека и пухкава. Бавно добавете сухите съставки, докато всичко се смеси напълно

Ключа е в яйчената смес

Следва яйчената смес! Смесете 3 големи яйца в отделна купа с 1/4 чаена лъжичка сол. Разбийте яйчената смес, докато стане светла и пенеща се; след това бавно я добавете към тестото за торта, като продължавате да разбърквате всичко заедно. След като всички съставки се включат напълно в тестото, изсипете го в две намаслени кръгли форми за торта и печете 25-30 минути или докато клечката за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.

Сега, след като вече имате готов вкусен коледен сладкиш, защо да не се възползвате от възможността да го споделите с приятелите и семейството си през този празничен сезон? В края на краищата, какъв по-добър начин да почетеш традицията от предаването на стари рецепти? Не забравяйте да спазвате рецептата на баба, когато приготвяте тази лесна коледна торта; така ще запазите спомена за нея жив за още много години напред! Така че на 25 декември се съберете около масата с любимите си хора – и не забравяйте десерта! Насладете се!