Лесни бабини рецепти за премахване на зъбен камък

Натрупването на зъбен камък по зъбите не само влияе на естетиката на вашата усмивка, но може да доведе и до други стоматологични проблеми като кариеси и заболявания на венците. За щастие премахването на зъбния камък не е задължително да бъде трудно или скъпо. Всъщност то може да се направи бързо и лесно с няколко прости рецепти от баба! Нека разгледаме някои от най-добрите средства за премахване на зъбен камък, в които се кълнат бабите по света.

Паста от сол и сода за хляб

Едно от най-популярните средства за премахване на зъбен камък е паста, направена от сода за хляб и сол. Просто смесете равни части сода за хляб и сол, добавете достатъчно вода, за да се получи паста, и я нанесете директно върху зъбите си. Оставете пастата да престои пет минути, преди да изплакнете с топла вода. Това средство действа най-добре, когато се използва три пъти седмично в продължение на няколко седмици.

Изплакване с ябълков оцет

Друго средство, което се използва от поколения, е изплакването с ябълков оцет. Просто смесете една част ябълков оцет с две части топла вода и размахвайте в устата си в продължение на една минута, преди да изплюете. Трябва да използвате това изплакване всеки ден, докато забележите резултати по отношение на намаляването на зъбния камък. Киселините в ябълковия оцет ще помогнат за разграждането на плаката и ще намалят натрупването на зъбен камък по зъбите ви.

Изплакване с водороден пероксид

За тези, които търсят още по-интензивно почистващо решение, опитайте да изплакнете с водороден пероксид. Смесете една част водороден пероксид с две части топла вода, размахвайте в продължение на една минута, след което изплюйте. Не забравяйте да не поглъщате този разтвор, тъй като той може да бъде вреден, ако се погълне в големи количества! Използвайте това изплакване два или три пъти седмично за най-добри резултати.

Заключение

Натрупването на зъбен камък може да причини сериозни щети на зъбите ви, ако не се лекува, но за щастие има много лесни рецепти от баба, които могат да ви помогнат да се справите с този проблем бързо и лесно! Независимо дали ще изберете паста от сода за хляб и сол, изплакване с ябълков оцет или изплакване с водороден пероксид – всички тези средства са рентабилни решения, които вършат работа както трябва! Поддържайте редовни навици за миене на зъбите с четка и конец за зъби, съчетани с тези естествени средства, за да запазите усмивката си здрава и щастлива!