Най-лесното почистване на фурната – ще заблести от чистота за нула време

Уморени ли сте да търкате фурната си с часове, без да постигнете никакъв напредък? Избягвате ли да използвате фурната си, защото изглежда като бедствие? Ако е така, не се притеснявайте – имаме идеалното решение за вас! Позволете ни да ви покажем как да направите фурната си блестящо чиста за нула време.

Стъпка 1

Съберете консумативите си Ще ви трябват сода за хляб, бял оцет, сапун за съдове, гореща вода, гъба или кърпа и препарат за почистване на фурни (ако е необходимо).

Стъпка 2

Извадете решетките и ги накиснете в топла вода със сапун за съдове. Това ще ви помогне да разхлабите остатъците по решетките, докато се съсредоточите върху почистването на вътрешността на фурната.

Стъпка 3

Сега е време да приготвите сместа за почистване. Смесете 1/2 чаша сода за хляб с две супени лъжици вода, докато се получи паста. Разнесете тази паста по всички вътрешни повърхности на фурната – не забравяйте да избягвате нагревателните елементи или електрическите компоненти. Оставете тази паста да престои за една нощ (или поне 8-10 часа), за да може да направи своята магия.

Стъпка 4

След като содата за хляб е имала достатъчно време да свърши работата си, използвайте влажна кърпа, за да избършете колкото е възможно повече от пастата със сода за хляб. Докато избърсвате, обърнете внимание на местата, където все още има остатъци; ако е необходимо, използвайте препарат за почистване на фурни за тези трудни места.

Стъпка 5

За да завършите почистването, смесете равни части бял оцет и гореща вода в бутилка с пулверизатор и напръскайте всички повърхности във фурната. Избършете с влажна кърпа и воала! Фурната ви трябва да изглежда като чисто нова!

Не се нуждаете от агресивни химикали или много мазнина, за да изглежда фурната ви отново безупречна! С нашия лесен и бърз метод можете да си спестите много време и неприятности, като същевременно постигнете невероятни резултати. Така че давайте напред – опитайте нашия метод днес и се пригответе за искряща чистота!