Новогодишна нощ: Какво да сервирате на трапезата си?

Всяка култура има свои собствени обичаи и традиции за посрещане на Новата година. За много от тях това е време за размисъл и празнуване. Без значение къде празнувате, едно е сигурно – храната на новогодишната ви трапеза ще бъде изпълнена с късмет, здраве и щастие. Нека разгледаме някои от храните, които задължително трябва да присъстват на новогодишната ви трапеза според китайската традиция!

Риба

Смята се, че рибата носи късмет, защото, когато се обърне, прилича на китайските йероглифи за “изобилие” (изненада!). Освен това в историята е известно, че рибата означава богатство, защото може да живее в различни среди и е трудна за улавяне. Така че, ако търсите изобилие през новата година, чиния с риба би трябвало да свърши работа!

Юфка

Дългата юфка е символ на дълъг живот. Изяждането им цели е предназначено да символизира липсата на почивки или прекъсвания по време на пътуването ви. Тя също така означава дълголетие и сила, за да можете да се изправите пред всяко препятствие, което се изпречи на пътя ви! Наслаждаването на вкусна юфка на Нова година може да е точно това, от което се нуждаете, за да започнете 2023 г. правилно

Кнедли

Кнедлите се смятат за символ на просперитет, тъй като формата им наподобява древни китайски монети. Смята се, че яденето им в навечерието на Нова година ще донесе богатство през новата година. Освен това, кой не обича добри кнедли? Те са лесни за приготвяне и забавни за всички!

Има много други ястия, които традиционно се сервират по време на новогодишните тържества, но тези три са издържали проверката на времето; всяко от тях предлага нещо уникално – от късмет и здраве до богатство и дълголетие. С наближаването на това вълнуващо време от годината, каквито и вкусни рецепти да решите за вашата трапеза, те със сигурност ще благословят всички с надежда за 2023 г.!

Весели празници!