Влезте в Новата година с правилния крак – буквално!

Началото на Новата година е вълнуващо време, изпълнено с надежда и оптимизъм за бъдещето. Но знаете ли, че има някои суеверия за които се смята, че носят късмет през новата година? Едно такова суеверие е за това с кой крак трябва да стъпите първо на 1 януари за максимален късмет. Прочетете нататък, за да научите повече за тази вековна традиция и защо тя се спазва и днес.

Какво е това суеверие?

Суеверието звучи така: ако искате да имате късмет през следващата година, на 1 януари трябва да излезете от дома си първо с десния си крак. Няма значение дали просто изнасяте боклука или отивате на разходка – който крак пръв влезе в контакт с външния свят, ще определи какъв късмет ще имате през цялата година.

Защо това суеверие продължава да се спазва и днес?

Произходът на това суеверие датира от векове, но популярността му е успяла да се запази до наши дни. Макар някои хора да го смятат за приказка на старите жени, има и такива, които продължават да го спазват, за да имат добър старт през 2023 г. и след това. В края на краищата, какво би могло да навреди? Дори и да не прави нищо друго, тя може да послужи като напомняне да останете позитивни и обнадеждени за всичко, което предстои.

Как да спазвате това суеверие на 1 януари

Ако решите, че искате да спазвате това суеверие на 1 януари, ето какво трябва да направите: когато се събудите сутрин (или преди полунощ, ако е възможно), отделете няколко минути, за да си представите как излизате от дома си с десния крак напред и навлизате в една успешна Нова година. След това, след като удари полунощ или когато напускате дома си по някаква причина по-късно през деня, уверете се, че десният ви крак е стъпил здраво на земята, преди да направите следващата си стъпка!

Защо да не опитате едно старо суеверие, когато 1 януари наближи отново тази година? Според легендата, ако направите първата крачка от дома си с десния си крак, това може да донесе късмет през 2023 г. и след това! Дали тази традиция действително работи, може само да се гадае; но ако я следваме, поне можем да се забавляваме, опитвайки нещо ново, и същевременно да останем позитивно настроени за това, което ни очаква през 2023 г.

Пожелаваме на всички ни много късмет!